Известие

Collapse
No announcement yet.

дебитомер и турбо 166 2,4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• дебитомер и турбо 166 2,4

здравейте колеги smile emoticon искам да попитам за дебитомера : вчера закачих колата за тест и дебитомера ми показва следните стойности : от искано 1200 при настъпване на 3та ми прави 780 и не иска повече ?турбината има лека разлика при ускорение в диапазона 1500 2000 об примерно искано 2000 тя стига до 2500 и се нормализира след 2000об другото е наред само тези две неща ме притесняват smile emoticon колата е 166 2,4 140кс и другото което е при максимум настъпване стига до 3500 оборота дали на мчсто или в движение е все едно и не иска повече ?
    Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Миналият ден реших да си изчистя дебиомера, като преди това я бях закачил с FES и пуснах запис на данни, които така и не прегледах!Това което ми направи впечатление е , че преди почистването ми показваше разход 6,8 до 7,2 на място, а след почистването от 4,5 до към 5,7 !Също така се започна да набира доста по добре, и замислянето на турбото на около 2800 оборота изчезна!
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
      Миналият ден реших да си изчистя дебиомера, като преди това я бях закачил с FES и пуснах запис на данни, които така и не прегледах!Това което ми направи впечатление е , че преди почистването ми показваше разход 6,8 до 7,2 на място, а след почистването от 4,5 до към 5,7 !Също така се започна да набира доста по добре, и замислянето на турбото на около 2800 оборота изчезна!
      колега с какво го чисти дебитомера
      Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Започнах със спинцовка и спирт, като след доста пръскания имаше още мизерия се ядосах, теглих му една майна и го подкарах с обезмаслител Медикс, който веднага свали всички мизерии.Накрая пак изхабих едно шишенца спирт 97% под налягане със спиринцовката за да се изплакне добре от обезмаслителя, че той по принцип може да остави мазен слой!Вече 2-3 дни карам така и засега не ми е направил проблем след чистенето.Аз съм със спортен филтър и предполагам, че от омаславането му се е замърсил и дебитомера, който е на над 5-6 години, изобщо не зная кога е сменян-може и никога да не е сменян!Имай предвид, че такова почистване може и да скапе тотално дебитомера.

Comment

Започнах със спинцовка и спирт, като след доста пръскания имаше още мизерия се ядосах, теглих му една майна и го подкарах с обезмаслител Медикс, който веднага свали всички мизерии.Накрая пак изхабих едно шишенца спирт 97% под налягане със спиринцовката за да се изплакне добре от обезмаслителя, че той по принцип може да остави мазен слой!Вече 2-3 дни карам така и засега не ми е направил проблем след чистенето.Аз съм със спортен филтър и предполагам, че от омаславането му се е замърсил и дебитомера, който е на над 5-6 години, изобщо не зная кога е сменян-може и никога да не е сменян!Имай предвид, че такова почистване може и да скапе тотално дебитомера.
          абе аз ако знам че от него ми идват проблемите ще го скапя и ще купя друг ама от 93ма прегледали темета само ти писа виждам че си от пловдив ако искаш и имаш време да направим един тест с моя на твоята и обратното пиши
          Last edited by kabamitov; d.m.y г., 02:02.

Comment

Видях, че съм със същия двигател, но честно казано не знам дали дебитомера ти е същият.Писах защото го правих преди броени дни.Гледам, че си от Пловдив и ако дебитомера ти е същият мога да ти дам моя за проба, докато все още не съм сложил скобите на филтъра!
            Last edited by stu; d.m.y г., 02:13.

Comment

Видях, че съм със същия двигател, но честно казано не знам дали дебитомера ти е същият.Писах защото го правих преди броени дни.Гледам, че си от Пловдив и ако дебитомера ти е същият мога да ти дам моя за проба, докато все още не съм сложил скобите на филтъра!
              става от 136 140 150 и мисля от 2,0 бензин

Comment

Аз съм с Алфа 156?Утре ще ти пиша за евентуална проба , че стана късно!
                Last edited by stu; d.m.y г., 02:39.

Comment

Аз съм с Алфа 156?Утре ще ти пиша за евентуална проба , че стана късно!
                  този дебитомер става на : 156- 1,6тс 1,8тс 1,9-110 и 115 2,0тс 2,4-140 и 150

и за 166 дизеловите за добло либра тесис пунто2 мареа

Comment

тест на дебитомер.

Щом искаш дебитомер за тест и си сигурен че от 1.8 е същия можем да го направим.Имам един свален от 156 на децата.Колата ще се разглобява и за това е в багажника ва моята алфа.Работи перфектно .Колата си дойде на ход от Гърция и нямаше никакъв проблем с мотора.Така ще си сигурен дали трябва да сменяш дебитомер.
                    До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

издаде багажа на цяло вече ще търся да купувам сега

Comment

Да не пробва да го почистиш и от там да сдаде багажа?

Comment

Да не пробва да го почистиш и от там да сдаде багажа?
                          позна уж с спрей за дебитомери а кво стана :Д ама и от преди тва имаше голямо разминаване в стойностите

Comment

Не се занимавайте да чистите дебитомери ... слагайте нов и да ви е мирна главата
                            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Само да вметна нещо относно чистенето на дебитомери. 019-ката на старата ми кола съм я чистил поне 10-15 пъти със спрей за дебитомери на Лики Моли, както и един път основно на чешмата. Проблема беше в полепването на масло от спортния (преомаслен) филтър и респективно неверните данни които даваше към ЕКУ-то. Дебитомера си показваше 1200 от 1200, качваше си нужното напрежение, беше част от не малък тунинг сетъп и дори отиде в друг собственик накрая.

Заминалият си дебитомер си е заминал, колкото и да се чисти, но при здравия изцапан такъв - няма проблем. С точния препарат и малка техническа грамотност всичко е на ред.

Comment

Working...
                              X